Wie is Sven Soetens?

Sven Soetens

Photocredit: VTM | Blind Getrouwd

Sven Soetens

Photocredit: VTM | Blind Getrouwd

Benieuwd wie er aan de andere kant van de lens tijdens de fotografie staat?

Uiteraard ben ik gepassioneerd door fotografie! Dat merk je als je me beroepsmatig in actie bezig ziet tijdens een Day In The Life. Wat je dan te zien krijgt? Een beroepsfotograaf die professioneel en efficiënt te werk gaat, die zich in elke situatie correct weet te gedragen en zich discreet tussen de mensen begeeft om geniepig en bijna onzichtbaar prachtige foto’s voor je te maken.

Maar achter de fotograaf schuilt ook een mens met een eigen persoonlijkheid en die stel ik graag even aan je voor. Zo weet je immers wie je aan de andere kant van de camera mag verwachten wanneer je me boekt voor je fotografie.

Foto’s nemen kan iedereen, maar om beelden te scheppen die écht overlopen van emotie, moet je vooral op je gemak zijn voor de lens en dat kan alleen als het niet alleen op de camera, maar ook tussen ons klikt!

Wie ik ben in een notendop

• Stiekem een perfectionist.
Als ik aan iets begin, moet het goed zijn. Geen half werk, maar een resultaat waar jij en ik, beiden, trots op kunnen zijn.
The sky is the limit en ik wil naar de ruimte!
• Spontaan en soms pijnlijk eerlijk
Met een echte flapuit als mezelf als fotograaf weet je meteen waar je aan toe bent. Er wordt niet rond de pot gedraaid! Als het goed is, is het goed, maar soms kan het beter en dat zal ik altijd brutaal eerlijk aan je zeggen.
• Zot van humor
Ik hou wel van een grapje. Dat merk je snel als ik je me even bezig zit. Geen saai geposeerde groepsfoto, maar wel springen, huppelen en gieren van het lachen! En ja, ik ben ook wel een beetje “zot” te noemen.
Ik kan er ook best tegen dat je op de tafel begint te dansen of even in de slappe lach schiet. Doe maar, ik trek er wel foto’s van!
• Conditie op peil houden
Tijdens een fotoshoot is het heel belangrijk om de hele dag fit te blijven. Mijn conditie is dus een blijvend werkpunt. Daarom loop ik 3  keer per week, ongeveer een 20 km per week. Wedstrijdlopen is niks voor mij, maar ik doe wel graag mee aan recreatieve loopwedstrijden zoals 10 miles Antwerpen, Midwinternachtrun Gent, Urban Trails, …
• Gek op mijn kids, en soms zelf ook nog een speels kind!
Ik ben een trotse papa en dat mag geweten zijn. Mijn kids zijn de max en ik geniet van elk moment dat we samen zijn. Dat houdt me trouwens niet alleen jong, het zorgt er ook voor dat ik ook met jouw kinderen snel een vertrouwensband opbouw en dat merk je in de resultaten.

Waar ik niet van hou

• Geforceerde poses
Maar dat wist je al natuurlijk.
• Amateurfotografen die zich voordoen als beroepsfotografen
Fotografie is een vak apart. Ik heb uiteraard niets tegen iemand die geniet van fotografie als hobby, maar wees eerlijk en beloof je klanten geen onvergetelijke foto’s als je zelf niet weet hoe een professionele camera werkt!
• Laatkomers en afspraken die niet worden nagekomen.
Goede afspraken, maken goede vrienden. Je kan op mij rekenen dat ik je datum vrij houd, geen andere shoots aanneem op dezelfde dag en stipt op tijd op de plaats van afspraak zal verschijnen. Doe jij dat ook aub?
• koude tomaten, vis MET graten en ongepelde schaaldieren
Maar ik geniet wel met volle teugen van elke andere maaltijd, als deze ingrediënten er niet in voorkomen!

Ja kan me altijd als persoon op facebook volgen, of worden we meteen vriendjes?

Zo, nu weet je al iets meer over je fotograaf, maar het is natuurlijk nog beter om even persoonlijk kennis te maken. Je bent altijd welkom na afspraak in onze studio in Stekene voor een babbeltje en om eventueel je fotografie wensen in detail te overlopen.

Maak een afspraak en dan zien we meteen of het klikt!

Proud to be:

Floricolor Ambassador

Nikon WeddingConsul

Menu